Care este vârsta potrivită pentru copilul tău, să înceapă dansul sportiv?

Care este vârsta potrivită pentru copilul tău, să înceapă dansul sportiv?

Să îți duci copilul la o școală de dans sportiv este poate, una dintre cele mai bune idei dar probabil te-ai întrebat “oare nu e prea mic?” Sau “oare de la ce vârstă pot să îl duc?”

O fi oare, pregătit?

Dragii mei, avem dansatori de dans sportiv, care au doar patru ani! Acești copii, practic, au învățat să danseze în același timp când învățau să meargă! Ok, poate tu nu vrei să crești un mic campion al dansului sportiv, dar crede-mă, rămâi uimită când realizezi cât de repede poate un copil să asimileze informația. În afară de asta, gândește-te că timpul cât copilul tău este cu noi în sală, îți aparține, în sfârșit, ție! Dar totuși, te întrebi: oare o să poată? Răspunsul meu este destul de simplu: dacă piciul tău stă la creșă sau la afterschool fără tine, atunci, fără îndoială că o să poată participa și la cursurile de dans sportiv.

 

E greu?

Într-adevăr, orele de predare ale cursurilor de dans sportiv sunt predate NUMAI de către profesioniști cu experiență, oameni care lucrează de mult timp cu copiii. De ce? De ce este mai greu să lucrezi cu copiii decât cu adulții? Răspunsul, din nou, este simplu, pentru mine cel puțin: dacă activitățile nu sunt destul de energice și de interesante pentru ei, copiii își pierd concentrarea foarte repede. Așadar și profesorul trebuie să fie antrenat foarte bine! Iar profesorii noștri sunt foarte bine antrenați, adulți care au început să danseze atunci când aveau vârsta copilului tău!

dans sportiv

Ce o să facă?

În ceea ce privește orele de dans sportiv cu copiii de la grădiniță sau de clasă zero, trebuie ținut cont și de faptul că aceste cursuri trebuie să fie mereu interactive și foarte bine structurate, în așa fel încât picii să învețe efectiv aceste mișcări. Asta înseamnă că în timpul orelor, copiii învață cum să se miște cu grație, cum să aibă o postură corectă și cum să își sincronizeze mișcările membrelor față de corp. Vârsta grădiniței este perfectă pentru a începe cu așa ceva pentru că este mai ușor să formezi un copil încă de mic decât să încerci să corectezi ceva ce i-a intrat în obișnuință. Punem deci, accent pe mișcările corecte, pe sincronizare și pe mobilitate.

 

Oare o să fie bine?

Ești îngrijorată că copilul tău nu prea doarme sau doarme neregulat? Că are multă energie pe care nu o consumă?

În cadrul cursurilor de dans copilul va consuma destul de multă energie, care va fi valorificată deci, într-un mod corect și folositor. Somnul i se va regla, pentru că va consuma multă energie prin mișcare.

dans sportiv - somn

În momentul când copiii intră în ciclul școlar, fie că ajung la grădiniță sau în clasele primare, mulți dintre părinți optează pentru dans. Unii părinți o fac pentru a completa activitățile zilnice ale copilului iar alții o fac pentru a-I oferi un hobby. Din punct de vedere al dezvoltării anatomice, lecțiile de dans sunt foarte potrivite la aceste vârste pentru că ajută la dezvoltarea fizicului copilului, într-un mod armonios dar și pentru că copilul va adopta o postură corectă.

Cum o să fie cu ceilalți copii?

Mai mult, învață să socializeze cu ceilalți copii, învață să se integreze într-un grup, învață să se exprime mai ușor! Prin dans se elimină o mare parte din fricile naturale dar și o mare parte din inhibiții.

În concluzie, oricare ar fi vârsta pe care o crezi tu, ca părinte, că e potrivită copilului tău pentru a începe să facă dans, important este să se simtă el bine și să îi placă. E bine să îl stimulezi și să îl motivezi la început dar dacă simți că nu îi place… nu îl forța pentru că efectul va fi invers.

Brigite Sargu

Brigite Sargu

Antrenor de dans sportiv / Antrenor de dans pentru adultiDansul mirilo

Brigite - antrenor de dans pentru copii, adolescenti si adulti. Cu ea puteti invata pasii de dans pentru o coregrafie minunata, pentru evenimentul vostru.

Leave a Reply